Agency
Чат апликацията ще наблегне на развитието на своя “Discover” таб, където потребителите могат да се свързват директно с избрани компании чрез платформата на Facebook.
Facebook стартира разработката на нова версия на Messenger – наричана Messenger 4.0 – която обещава по-улеснено използване на апликацията. Сред новостите е редуцирането броя на табовете от сегашните 9 до само 3 – Chat tab, People tab и Discover tab.
Други нововъведения ще включват възможността за персонализирани настройки на всеки отделен чат, включващи цветова скала, която да отразява настроението или темата на разговора, както и “Dark Mode” интерфейс, който да намали максимално яркостта на екрана.
Защо маркетинг специалистите трябва да се интересуват от този ъпдейт?
 
Въпреки че предишните версии на Facebook Messenger също съдържаха “Discover” таб, в новата версия на Messenger ще бъде даден акцент на тази функция, чрез която потребителите могат да откриват и да комуникират директно с бизнеса. Чрез него използващите апликацията ще могат да получат директно от избрания от тях бизнес провайдър – последните новини, най-новите промоции или игри, както и да резервират директно следващата си почивка.

Апликацията на Facebook набира голяма популярност между брандовете, тъй като все повече компании я използват за достигане до крайните си клиенти, директно или чрез ботове и реклами. Усилията на Facebook да улесни използването на Messenger и да увеличи ангажираността са свързани със стремежа на компанията да приобщи апликацията към бизнеса си с рекламни услуги.

Повече за Facebook Messenger 4.0
  • Новата версия на апликацията ще бъде достъпна следващите няколко седмици, тъй като Facebook иска да даде време на потребителите си да се адаптират към промените.
  • Всички предишно добавяни приложения като анкети, видео чат и възможност за споделяне на местополовението ви, ще останат активни.
  • Според допитване до потребителите, проведено през aвгуст, седем от десет души посочват улесняването и използване като топ приоритет за тях в една чат апликация.