Agency

Потребителите ще имат възможността да търсят продукти през бизнес профили или видео реклами и да ги запазват в лична шопинг колекция.

В четвъртък Instagram стартира три нови услуги, които ще съдействат на търговците да разширят обхвата на продуктите, които промотират на платформата. Потребителите на Instagram ще получат опцията за “шопинг колекция”, в която могат да съхраняват интересни за тях продукти. След избирането на отбелязан в пост или “story” продукт, всеки ще може да се възползва от новата услуга “Save to shopping collection” с един клик в долния десен ъгъл на снимката. Шопинг колекцията ще бъде достъпна в личния профил, за да бъде разглеждана във всяко удобно време.

Пазаруване през видео. Instagram ще добави шопинг опция и в долния ляв ъгъл на видео съдържание, правейки лесно за потребителите да проверят цените на продуктите в промотирани видео постове. Нов таб за пазаруване за бизнес профили. Instagram business profiles ще добави “shop” опция, която да позволи на потребителите да разглеждат продукти на съответна компания. Новата възможност ще съдържа списък с кратка информация, цени и снимки на предлаганите стоки.

Защо е важно? Само няколко дни преди да навлезем в най-важната шопинг седмица от годината, Инстаграм предоставя на търговците повече възможности да позиционират продуктите си пред потребителите на социалната мрежа. И трите нови опции – индивидуалната шопинг колекция, бизнес профил таб и шопинг иконите във видео и снимки са насочени към крайния клиент, но в основата си ще съдействат на брандовете да разширят обхвата на продуктите, предлагани от тях на платформата.