Agency

В последните години рекламата в социалната мрежа става все по-популярна и предпочитана. Всеки бизнес се стреми да достигне до правилната аудитория чрез Facebook. Ето защо има няколко основни правила, които рекламистите се стремят да следват при създаването на успешна реклама.

1. Прецизност при изработката на дизайна на Вашата страница
Много е важен момента, в който създавате визията на Вашия бранд, защото той е опаковката, която ще привлече вниманието на потребителя.

2. Качествено съдържание
Винаги представяйте информацията на потребителите, така че съдържанието да предизвиква интерес и да подтиква към коментар, харесване или споделяне.

3. Детайлно таргетиране в социалната мрежа
Фейсбук предлага прецизно таргетиране, което позволява да достигнете до групи от потребители по интереси, пол, възраст, географско положение и др. Правилното таргетиране е принос към инвестицията Ви.

4. Разпределете бюджета си правилно
Ако знаете как правилно да разпределите бюджета си, то рекламата ще Ви излиза в пъти по-малко. Докато настройвате своята реклама използвайте прогнозния обхват, за да добиете представа какъв обхват ще има тя. Наблюдавайте често своята кампания и ако тя не дава добри резултати нанасяйте корекции, за да я оптимизирате.

5. Следете конкуренцията
Винаги следете своите конкуренти как предоставят информацията на аудиторията и дали тя е интересна и ефективна.