Agency

Наближаването на предпразничния шопинг сезон ще донесе рекордни нива на потребление на дигиталното рекламно видео.

С нарастващата съвместна работа с инфлуенсъри и лайв видео споделяне на търговско съдържание, рекламните видеа в социалните мрежи бележат значителен ръст през тази година, отваряйки пред брандовете нови възможности за ангажиране на аудиторията.
Дигиталното видео се свързва с потребителите на емоционално ниво, което от своя страна увеличава постигнатите резултати от рекламните кампании. В това е заложена основата на чувствителния ръст в бюджетите, които компаниите отделят за рекламно видео съдържание през последните години. Осъществяването на емоционална връзка е от изключително значение в дните около напрегнатия празничен сезон, когато вниманието на потребителите бива разпокъсвано от заливащите ги оферти и промоции.
С нарастващото потребление на мобилни – и навлизането на нови поколения смарт устройства (Amazon Echo, Google Home Hub), нуждата от нови стратегии за видео съдържание расте с бързи темпове.

Дигиталното рекламно видео вече не е само статично с информативна цел. Наслагването на няколко вградени ефекта позволява на рекламните видеа да улеснят шопинг изживяването на потребителите, позволявайки им директен избор на продукти докато гледат рекламното съдържание.